2 gode grunde til at købe open source hardware

Du har måske hørt om open source software før, men hvad med open source hardware? Det første er software, som alle kan ændre i. Det er forskelligt, hvilke rettigheder man har, men kildekoden er altså offentlig tilgængelig. Meget af den software vi bruger til hverdag er ikke open source, men nogle af de helt store programmer og lignende har faktisk frit tilgængelig kode. Det gælder blandt andet Android, som er det mest udbredte styresystem i verden til mobiler, tablets og så videre. Et andet eksempel er Chrome, som de fleste bruger til at browse internettet, men det er dog kun delvist open source. I princippet er den version af Android, man finder i de fleste mobiler, også kun delvist open source, men i det mindste er det meste af koden frit tilgængeligt. Open source hardware er langt hen ad vejen det samme: Alle kan læse præcis, hvordan man laver hardware. Det kan være alt fra arkitektur til biler, som er de to eksempler vi har valgt at bruge i dag på, hvorfor man bør købe open source hardware, når det er muligt.

Hvis du ser på at købe et nyt hus, så overvej at lede efter et, der er bygget baseret på open source designs. En af de helt store fordele her er, at mange andre, som i mange tilfælde ved en del om huse og hvordan man skal tilpasse, vedligeholde og udbygge dem, har brugt samme design til deres hus. Du vil derfor kunne få god feedback fra andre, der har brugt samme tegninger med videre til at bygge deres hus. Et alternativ er selvfølgelig, at du selv bygger huset eller betaler dig fra det hårde arbejde, men altså stadig starter med en flad grund. Du får de samme fordele som før, men formentlig i højere grad fordi det er det nyeste design, samtidig med at du får mulighed for at tilpasse huset til lige præcis dine behov. Det er desuden typisk et design, som mange har været inde over, hvor enhver kan kommentere på eventuelle fejl og mangler længe før, det første hus bliver bygget efter tegningerne.

Når vi snakker bil, så er det endnu et eksempel, hvor alle de nævnte fordele gælder. Det er dog typisk sværere og mere risikabelt at tilpasse bilen eller bygge den selv, men her er den helt store fordel til gengæld prisen, som altså er meget lavere end for en Renault bil eller lignende. Igen kan du godt regne med at mange har kigget på designet og at de fleste af dem virkelig går op i biler og har styr på alle de små detaljer. Det er med andre ord en række eksperter, der har lavet plantegningerne ? og mange af dem ender sandsynligvis selv med at køre rundt i præcis den samme bil. Det er dog kun en drøm indtil videre, da et sådant projekt aldrig er blevet udført.