3 måder livet kan udfolde sig

Der er mange forskellige måder, man kan leve sit liv. Der er ikke nogen regelbøger eller guides til, hvordan man bedst gør det, så det er op til den enkelte at finde sin egen vej i livet. Vi har heldigvis andre at støtte os af og lade os inspirere af, men i sidste ende er det vores liv og vores valg, der bestemmer, hvordan vores liv udfolder sig. Vi ser her på tre eksempler, som viser hvor store forskelle, der kan være på folks liv.

Det første eksempel er en pige, der vokser op med sin bedste veninde i en lille landsby. Som barn ville hun være lærer, mens hun senere i sine teenageår ville være model. I sin ungdom valgte hun at stoppe sin uddannelse efter gymnasiet og besluttede sig for at starte sin egen skole, hvilket viste sig at være sværere, end hun til at starte med havde forventet. Hun startede småt og lærte lige så stille om alle de krav, der er til skoler, som gjorde, at hun i sidste ende droppede sine planer, fordi en alternativ skole som den, hun havde tænkt sig at starte, ikke er mulig under den danske lovgivning. I mellemtiden mødte hun en mand, der så sød ud og kunne støtte hende, når hun var ved at give op på sin drøm. I sidste ende satte hun huse til salg på sorø som en ejendomsmæglers assistent og blev pensioneret sammen med sin nu ægtemand, som hun fik tre børn sammen med.

Det andet eksempel er en pige, der fra hun var helt lille og boede i en lille landsby med sin bedste veninde ville være pilot. Det ændrede sig mens hun gik på gymnasiet, hvor hun lærte om forskellige filosofiske emner, der ændrede hele hendes verdensopfattelse og fik hende til at indse, hvor mange måder hun kan leve sit liv. Hun besluttede sig for at læse filosofi på universitetet, hvor hun lige så stille bevægede sig mod den overbevisning, at intet er vigtigere end hendes liv og at et liv, der slutter, ikke er værd at leve. På hjemmefronten har hun aldrig set meningen med at blive gift, og selvom hun kan nyde børns selskab, så hun det at få nogle selv som både umoralsk og en hindring for at opnå sit fulde potentiale. Hun endte med at starte en skole, der underviser både børn og voksne i alle de emner, der ifølge hende skal til for at nå et niveau af selvbevidsthed, der gør en i stand til at træffe rationelle beslutninger og føre et meningsfuldt liv. Hun blev i sine 30?ere gift, ikke fordi hun selv mente det var nødvendigt, men fordi hun ikke som sådan havde noget imod det og fordi det ville gøre hendes mand glad, hvilket er noget, der gør hende glad.