5 Danske Gourmetoplevelser der skal prøves

danske-restauranter

  • Restaurant Bühlmann Scheelsminde ? Aalborg

 

I den nordlige del af Danmark ? vest for København, men nord for Fredericia finder du, et stenkast udenfor Aalborg centrum, hotel Scheelsminde. Hotellets gourmetrestaurant Bühlmann er internationalt anerkendt for dens gourmetmad, og med dens smukke omgivelser har denne gamle herregård nu i mange år dannet ramme om store madoplevelser for et højt antal gæster. Kokkene finder inspiration i naturen omkring Vesterhavets klitter og strande, men vigtigst af alt findes deres succes i deres passion for det hjemmelavede og hjemmegroede. Om sommeren blomstrer haven med smuk natur, og i denne natur gror de ingredienser de bruger i deres kogekunst. Den enkelte kok tilgår menuen på hver deres unikke måde, men i sidste ende står de sammen som et hold, der giver deres gæster en madoplevelse de sjældent glemmer. Samtidig er der mulighed for at bo på et af deres mange lækre værelser, der spænder fra et standard enkeltværelse til store familieværelser til de helt luksuriøse værelser, der er designet til dem, der i sandhed vil forkæle sig selv.

 

  • Hvalpsund Færgekro ? Farsø

Vi holder os i det nordjyske, men begiver os en smule vest på. Denne historiske del af Danmark går helt tilbage til 1500-tallet, og er en gennemført familiedrevet. Her kan du opleve en lang række delikate retter i hyggelige omgivelser med udsigt over Limfjorden. Du går bestemt ikke galt i byen ved at slå et smut forbi deres restaurant, og skulle du ønske at tilbringe længere tid i deres selskab, så er der også mulighed for at tage på weekendophold så du kan opleve lidt mere af den smukke danske natur i det nordjyske.

 

  • Nymindegab Kro ? Nørre Nebel

Denne flotte kro helt ude ved Vesterhavet fik i år 2000 nye ejere, der gennemrenoverede kroen og fik den bragt tilbage i flot stand. De er dog endnu ikke helt færdige med renoveringen, men kun i den forstand at der altid er noget at gøre. Her kan du opleve en panoramaudsigt, der sjældent er overgået i Danmark. Når sulten melder sig, vil de byde ind med lækker med fra eget køkken. Restauranten åbner 17:30 og serverer derefter en lang række af god mad, der bestemt er oplevelsen værd. Når du samtidig kan nyde din mad med udsigt over vandet, er der intet der står i vejen for gode oplevelser. Når aftenen er blevet sen og skyggerne er blevet lange, kan I vælge at trække jer tilbage til et af de hyggelige værelser, der i  de seneste år er blevet gennemrenoveret og er i sandhed blevet gjort indbydende for dens mange årlige gæster, der besøger det danske Vesterhav.

 

  • Bandholm Hotel ?Sjælland

Vi bevæger os nu en østpå for at finde den næste destination for gourmet i Danmark. Bandholm Hotel dyrker en af de bedre gourmetoplevelser i Danmark, og serverer mad hvor chefkokken i sandhed har formået at få sat sit præg på menuens udformning. Lækre retter serveres i hyggelige og smukke omgivelser, hvor I ikke vil gå forgæves i jeres søgen på store madoplevelser i det danske land. Her kan I også tage et helt weekendophold, hvis I ønsker at læne jer tilbage og få et afbræk fra hverdagens stres og jag. Den høje madkvalitet er reflekteret i værelserne i den forstand at værelserne spænder fra de standard hyggelige og smukke værelser til nogle af de smukke og mest luksuriøse værelser i landet.

 

  • Munkebo kro ? Fyn

Til sidst bevæger vi os lidt vest på igen for at finde Munkebo Kro på Fyn. Kroen ligger i et charmerende og smukt trelænget bindingsværkshus med stråtag og udsigt over fjorden. Kroen har eget brasserie samt gourmetrestaurant i huset. De finder deres inspiration i det franske køkken for at skabe de klassiske vindere, men får samtidig inspiration fra det irske køkken. Menuen skifter baseret på årstiden, men har nogle retter der er så velkendte at de ikke tages af. Det kan I høre mere om når I besøger Munkebo Kro.