5 fede sporty efterskoler

sport

Overvejer du eller dit barn kraftigt at tage en tur på efterskole i 9. eller 10. klasse og er det med stor interesse i sport, har vi her skrevet en artikel om 5 fede sporty efterskole, som kunne være en mulighed at gå på.

Først og fremmest mener vi, at man skal tage ud og besøge de/den efterskole man har i tankerne at ville gå på. Man får altid det bedste indblik i hvordan skolen er og fungere ved at tage ud og besøge den selv. Der er åbent hus et par gange om året på mange af efterskolerne, ellers er jeg sikker på at man kan få et møde med forstanderen, eller en af de andre ansatte på stedet, der med garanti gerne vil vise dig rundt og fortælle om hverdagen på stedet.

  1. Oure Efterskole

Den Sydfynske efterskole beliggende i den lille by Oure, tæt på Svendborg er Danmarks mest sporty efterskole, hvis man måler på udbuddet af forskellige sportslinjer. På Oure kan du både spille håndbold, fodbold, golf samt Adventuresport, Boardsport eller sejlads kombineret med Ski/snowboard. Derudover har de linjer, som kaldes performance linjer herunder dans, musik og skuespil. Her er alle typer af sportsinteresserede og skolen favner derfor også meget bredt. Oure har udover efteskolen også et gymnasium som du evt. kan fortsætte på hvis du er blevet helt vild med skolen.

Oure er nok mest kendt for deres stærke håndboldlinje, hvor de også samarbejder med GOG som har en årelang og flot tradition for håndbold på højeste niveau, især de senere år på ungdomsholdene.

  1. Ikast idrætsefterskole

I det midtjyske finder du ikast idrætsefterskole. Her er der rig mulighed for dig til at dyrke den idræt du kan lide, med god kvalitet. Som lidt anderledes sports linjer finder du på ISI, som skolen kaldes i daglig tale, badminton, cykling og volleyball, som ikke er så udbredte indenfor sports efterskolegenren. ISI samarbejder eksempelvis med FC Midtjylland, så har du drømme om fodbold eller damehåndbold i toppen af de danske ligaer kan en tur på ISI være en god ide. Derudover har de en lang række andre samarbejdsklubber som gør, at du sagtens kan finde en klub at spille i mens du er derovre.

  1. Bjergsnæs idrætsefterskole

I Viborg finder du Bjergsnæs idrætsefterskole. Skolens motto er, at alle har et talent og de udvikler dit! Bjergsnæs er især kendt for deres rigtig stærke gymnastiklinje, hvor du udvikler din gymnastik. EN gymnastik efterskole for både eliten og bredden, men med stor udvikling. Motion står rigtig stort på denne efterskole, hvor hverdagen på denne skole er bundet meget op på den fysiske udfoldelse. Udover gymnastik har Bjergsnæs også en fodboldlinje, som man kan forestille sig udligner lidt i dreng-pige forholdet, med flest drenge på fodbold og piger på gymnastik, hvilket må siges at være en fordel for de fleste unge, at der er et godt dreng-pige forhold når man tager på efterskole, da det er vigtigt for det sociale liv i den alder.

  1. Brøndby idrætsefterskole

På den københavnske vestegn finder man brøndby idrætsefterskole. I det gamle hotel overfor Brøndby Stadion husere de fem sportslinjer. Fodbold, Håndbold, Dans, Golf og bordtennis. Brøndby er mest af alt kendt for deres traditionsrige fodboldhold og især på ungdomsfronten er Brøndby IF rigtig dygtige – Efterskolen samarbejder selvfølgelig med fodboldklubben, så har du store ambitioner om en dag at løbe ind på brøndby stadion til sydsidens jubel, kan efterskolen i Brøndby være en god ide. Der samarbejdes eksempelvis med Rødovre håndbold, for håndbold pigerne, da Brøndby ikke er kendt for at have en dygtig håndboldklub og derfor virker det klogt at tage en anden vestegns klub på dette punkt.

  1. Vejle idrætsefterskole

Som en af de eneste idrætsefterskoler i landet tilbyder VIES atletik som en af linjeidrætterne. Det for selvfølgelig mange atletikudøvende unge mennesker, der gerne vil på efterskole til at vælge denne skole i Vejle. Udover atletik finder du cykling, håndbold, fodbold, dans og svømning i Vejle, så der er noget for enhver smag og det giver tit og ofte også den bedste sociale blanding af unge mennesker, når de har hver deres passion og sportsgren at gå op i.

 

Vi har nu givet 5 forskellige eksempler på efterskoler, man kan vælge at tage et kig nærmere på. Vi anbefaler dog, at man tager ud og besøger dem man overvejer, for at se hvor man passer ind.