logo

Bliv klædt på til fremtiden med et ophold på efterskole

Efterskole

Der findes flere årsager til, at et efterskoleophold i 9. eller 10. klasse er en god idé. Et år hjemmefra kan være med til at skabe en forandring i hverdagen og være med til at bane vejen for fremtidens muligheder. Man glemmer aldrig det år, hvor man lærte at stå på egne ben og tage ansvar både for sig selv og andre mennesker. Som i ethvert andet hjem er der en række praktiske opgaver, som skal ordnes – herunder rengøring og madlavning. Det er sundt at blive revet ud af sine vante omgivelser hvorfor et år afsted kan blive starten på en personlig udvikling, hvor man for alvor går fra at være et barn til et ungt menneske. Et år på efterskole, vil i den grad være med til at udruste og gavne dig fremadrettet. Ikke desto mindre er du garanteret et uforglemmeligt og fantastisk år i dit liv, som du altid vil se tilbage på med glæde.

 

Kombinér fritidsinteresser med skolegang

Med et efterskoleforløb får du desuden mulighed for at kombinere dine favoritfritidsinteresser med skolegang, hvilket giver en unik mulighed for at styrke din faglighed og forbedre dig på det sportslige plan. De fleste skoler tilbyder forskellige linjer, således kan du skræddersy dit ophold ud fra dine præferencer. Ved at vælge et sted som tilbyder dine interesser, er du sikker på at få det mest optimale ud af perioden, idet du vil være mere motiveret og engageret i dagligdagen, når du laver noget du holder af.

Brænder du for eksempel for at spille håndbold – og har du en seriøs tilgang til sporten – så vil du opleve, at et år på håndboldefterskole vil være med til at forbedre din teknik og gøre dig til en endnu dygtigere håndboldspiller. Udover en bedre teknik, vil du opleve at komme i bedre fysisk form og samtidig arbejdes der på at forstå, hvilke taktiske beslutninger der er de mest optimale i forskellige situationer på banen.


Fællesskab og sammenhold

Et ophold på en håndboldefterskole vil endvidere give dig følelsen af sammenhold og fællesskab. Du bliver en del af et team, hvor der skabes stærke sociale bånd og en god fællesånd. Det er ikke kun på håndboldbanen, at der udvikles et godt kammeratskab. Efterskolen bliver dit nye hjem for en periode, hvor du bruger mange timer dagligt sammen med både elever og lærere. Gennem sociale aktiviteter og udflugter med hinanden, skabes der stærke relationer, og du vil med garanti få venskaber og minder for livet.