logo

Derfor Bør du Købe den Nye Clio

Der findes mange forskellige bilmodeller på markedet i dag, og det er en rigtig god ting. Vi mennesker er jo alle forskellige, og denne forskellighed betyder også at vi har forskellige behov. Det er derfor dejligt at vi har så mange forskellige biler at vælge imellem: der er næsten med sikkerhed en bil derude, som vi finder pæn at se på og praktisk at eje.

Ulempen ved det store udvalg er, at det kan være utroligt svært at vælge, hvilken bil man skal købe. Hvis man ikke har nogle meget specielle behov, så befinder man sig sjældent i en situation, hvor der kun er én bil på markedet, der passer én. Det betyder at uanset hvor veldefinerede ens behov er, og hvor meget man forstår sin egen smag, så vil man altid ende ud med en helt masse gode bud på ens næste bil. Når nu der er så mange biler derude, der dækker ens behov, hvordan i alverden skal man så lige vælge? Det er jo ikke fordi bilerne er identiske: du vil næsten med sikkerhed kunne lide én bil mere end en anden, når først du har prøvet at køre i den. Men forskellene er ikke rigtigt nogen vi kan sætte ord på – i hvert fald ikke før vi har prøvekørt et par forskellige biler.

Hvis du står i den situation, så vil jeg gerne gøre beslutningen lidt nemmere for dig. Den nye Renault Clio er nemlig, i mine øjne, et rigtigt godt bud på en bil, der vil dække langt de fleste menneskers behov til perfektion. Den er ikke alene om at dække et bredt udvalg af behov: men den gør det på en måde, som ingen andre bilmodeller formår at gøre det.

Først og fremmest, så er det en bil der fylder meget lidt på vejen. Uanset om du bor i byen, eller langt ude på landet, så er det en fordel at have en minimal profil når man er ude at køre. Inde i byerne gør det det nemmere at navigere de mindre veje, og gør det smertefrit at finde en parkeringsplads. Ude på landet er det smart at en minibil vejer mindre, og let kan køre rundt på selv de smalleste grusveje.

Det typiske argument imod en minibil, der specielt er relevant udenfor byerne, er at sådanne biler typisk også har meget lidt plads indvendigt. Det giver selvfølgeligt også god mening: men her har Renault altså formået at trylle lidt. Bilen føles på ingen måde trang at sidde indeni, og den er designet på en måde, så er er overraskende meget plads til transport af udstyr og andet.

Bare fordi bilen er lille, og til at betale for, så betyder det ikke, at den mangler noget som helst. Den er fyldt med teknologi: alt fra cruise-control til multimediesystem er at finde i en Renault Clio.