Derfor Flytter Danskerne Mere ud på Landet

Hvis du, ligesom mig, ikke rigtigt følger med i nyhederne til dagligt, så er der noget der måske vil overraske dig. Personligt ser jeg kun nyheder, når jeg besøger familien og de tænder for fjernsynet. Derhjemme ser jeg bare film på Netflix eller lignende, og falder derfor aldrig over Nyhederne og lignende udsendelser. Men hjemme hos de gamle er det stadig noget de åbner op for hver aften. Så for godt en uge siden sad jeg hjemme hos dem i sofaen, og så hvad der var nyt i Danmark. De rapportede omkring, at rigtigt mange danskere flytter ud på landet for tiden. Det overraskede mig rigtigt meget! Sidst jeg hørte nyheder (hvilket godt nok er lang tid siden) handlede snakken nemlig om, hvordan alle landområderne var ved at blive tømt for indbyggere, og at der var stor krise i Udkantsdanmark.

Så jeg blev lidt nysgerrig. Hvordan kunne det være, at det først gik så meget den ene vej, at det var ved at blive kritisk, og at det nu havde vendt 180 grader? Jeg valgte at undersøge sagerne.

Det viser sig, at der er flere faktorer involveret. En af de helt store er jobmulighederne. Det var på sin vis blevet ?moderne? for virksomheder, at samle deres forskellige kontorer i de store byer. Der havde været nogle studier hos nogle af de største virksomheder, der havde peget på store tab i produktivitet og andre nøgletal, på grund af den store fysiske afstand imellem afdelinger. Derfor begyndte de store virksomheder at centralisere alting i de store byer. Det lagde andre virksomheder selvfølgeligt mærke til, og begyndte at kopiere konceptet ? hvem kunne ikke bruge større produktivitet og mindre tidsspilde i deres virksomhed?

Da arbejdspladserne flyttede, så gjorde danskerne det også. Folk har brug for et arbejde, og hvis der ikke er noget at få i den by man bor i, så må man flytte et andet sted hen. Storbyerne har altid været det sted, det var nemmest at finde arbejde, og med virksomhedernes centralisering, blev det kun endnu mere sandt. Så virksomheder og arbejdere flyttede væk fra udkantsområderne og ind i byerne.

Men så begyndte der at ske noget. Det viste sig, at det langt fra var alle virksomheder, der havde fordel af flytningen. Der var også mange af arbejderne, der var utilfredse med sådan at være tvunget til at bo i en storby. De savnede den friske luft, de rolige omgivelser, og muligheden for at køre rundt i en Renault Megane uden at sidde i kø hver 5. meter. Så virksomhederne begyndte at flytte ting ud af byerne igen, og nogle danskere flyttede med. De formåede endda at hive folk med, der ellers altid havde boet i storbyerne. Pludseligt blev det moderne at bo på landet, og derfor er vi i den situation, vi er i, i dag.