logo

Drinks der slanker din mave

groen-te

En lækker gammeldags lemonade i solen elsker de fleste, men prøver du at holde figuren er den kalorietunge lemonade nok ikke lige sagen. Danskerne har fået mere og mere fokus på sundhed i de senere år og med det er flere og flere usunde ting skåret væk fra dagligdagen. En af de nemme måder at smide vægt, eller holde sig nede på sin ønske vægt, er at skære ned for sukkerholdige drikke, da de indeholder mange tomme kalorier – derfor er det en rigtig dårlig ide at fylde sig med sommerens sukkerfyldte lemonader og sodavand, men bedre at gå over til nogle af de 6 drinks vi lister herunder, som har en mere positiv indflydelse på din mave og krop end kaloriebomberne.

Drink 1: Vand med smag

Det er vigtigt i sommervarmen af være hydreret og her er vand drink nummer 1. Er vand for kedeligt for dig at drikke, kan du toppe det med lime, citron eller andre lækre frugter der gør din vanddrink til en smagfuld oplevelse. Er du hydreret ordentlig skulle det også have en positiv effekt på din appetitregulering, så du ikke har trang til at spise for meget og derved får du også færre kalorier den vej.

Drink 2: Vandmelon Smoothie

Lavet uden sukker, er smoothies med forskellige frugter, bær og grøntsager en rigtig god kilde til vitaminer og samtidig smager de rigtig godt. Vandmelon smoothies er en af favoritterne her og derfor synes vi, i skal prøve den i sommervarmen. Se flere super smoothies her.

Drink 3: Iste

De fleste iste man kan købe omkring i de danske supermarkeder er meget lav på kalorier. Smid det i et godt glas med et pas isterninger og du har alle tiders sommerdrink, til dig der vil holde den flade mave, men samtidig nyde noget lækkert at drikke sommeren igennem. Du kan også eksperimentere med at lave din egen hjemmelavede iste, som du kan lave til en god og forfriskende drink. Du kan også tilføje lidt champagne her.

Drink 4: Ananas frappe

Den blendede ananas smager af ferie sydpå, intet mindre! Ananas indeholder stoffet bromelain, som skulle mindske oppusthed, hvilket er en rigtig god ting at styre udenom, hvis man vil have en flad mave til når man skal på stranden.

Drink 5: Grøn te

Grøn te har efter undersøgelser vist sig at reducere chancen for at få kræft og hjertesygdomme, hvilket er noget vi alle er interesseret i. Derudover er catechins i grøn te, som ifølge studier kan reducere mavefedt, og hjælpe dig med at få en flot flad mave, man med stolthed kan vise frem på stranden. Grøn te skulle også have en rigtig god fedtforbrændende effekt, hvis du drikker det før træning.

Drink 6: Mørk chokolade shake

Ja, mange tager sig nok til hovedet når chokolade og flad mave bliver nævnt i samme sætning, men de helt mørke chokolader kan faktisk være gode til at holde en flad mave. Mørk chokolade har det med at sænke appetitten og gøre ens food cravings mindre. Dog skal sådan en shake næsten tages som et helt måltid, da de indeholder en del kalorier.

Det at have en flad mave, kræver en lav fedtprocent. Har du for meget fedt på maven, er det din generelle fedtprocent du skal sænke, da det ikke kan lade sig gøre at slanke sig på et selvvalgt punkt af gangen. Fedtforbrænding er en hel krops mekanisme og derfor må du tabe dig overalt, hvis du skal have en fladere mave.

Man taber sig ved at ligge i et kalorieunderskud. Brug en af de online beregnere til at regne dit ligevægt, eller noter alt hvad du spiser i en uge,tag gennemsnittet og se om du har tabt eller taget på og find dit ligevægt således. Skal du tabe dig, skal du ligge i kalorieunderskud. Det kan være ca. 500 kalorier, så du vil tage dig omkring et halvt kilo om ugen, da vægttabet heller ikke må gå for stærk, da der så ryger for meget muskelmasse med i tabet og du vil ende med at have det her tyndfede look som ingen synes er fedt.

Vil du gå meget op i dit vægttab og målet om at få en flad mave, er det en god ide at tælle kalorier, så du har styr på dit indtag. Her kan du bruge apps som myfitnesspal og lignende til at indtaste dine kalorier efter indtag, eller du kan lave en færdig kostplan og spise efter den på eksempelvis bodybuilding.dk. Fordelene ved at tracke bagefter, er at det giver dig større frihed på dagen, men det kan også være sværere at ramme hver dag, hvor at en færdig kostplan fra start giver dig en snorlige vej at følge, men kan også blive for triviel og du kan blive træt af det. Vælg derfor det der passer dit temperament.