logo

Find den perfekte seng til dit barn

En baby tilbringer mange timer i sin seng om dagen. De oplever verden på ny hver eneste dag og bliver hele tiden ramt af nye indtryk – det kræver en masse søvn at kunne følge med. Mulighederne og kravene er store, når man skal finde en seng til det lille nye vidunder.

 

Hvad er det første jeg skal overveje?

 

Ligesom alle andre produkter går design, kvalitet og pris også hånd i hånd, når det gælder senge til babyer og børn. Derfor er beslutningen om, hvilken seng der skal købes, en stor en af slagsen. Her spiller dine personlige præferencer også en stor rolle. Vil du gerne have samsovning? Skal du starte ud med en co-sleeper og derefter have barnet over i sengen? Eller vil du hellere have, at barnet har sin egen babyseng fra start af? Disse beslutninger skal du selvfølgelig slå fast, før du går videre med nogle af alle de andre valg, du står overfor.

Hvis gerne vil have samsovning med dit barn, som er meget udbredt i starten, kan en co-sleeper være en mulighed at bruge. En co-sleeper er en krybbe, som er lavet specielt til samsovning. Den forbindes til sengen, så babyen ligger i samme seng, men den fjerner bekymringen om at skulle komme til at rulle over barnet i løbet af natten.

Babysenge findes i tusindevis af forskellige udgaver, så her har din personlige stil og smag en stor indflydelse. Denne slags seng kan bruges fra nyfødt og til omkring 3 år. Dog er det stadig en god ide at kigge efter en babyseng, hvor bunden kan hæves og sænkes. Ved en baby er det rart, at de ligger forholdsvis højt, men som barnet vokser, skal de gerne længere ned i sengen, så de ikke kan risikere at rulle ud over kanten.

 

Senge der vokser i takt med dit barn

 

Hvis du vælger at købe en babyseng, kan det være en rigtig god ide at kigge nærmere på senge, som kan vokse i takt med barnet. Som tidligere nævnt, er sengen til din baby en forholdsvis en dyr omgang. Men nogle gange kan det sagtens betale sig at give lidt ekstra til start, for at have en seng, som kan udvikles i takt med dit barn. Som eksempel findes der en Leander babyseng, som ved hjælp af en unbrakonøgle, kan bygges helt ud til en juniorseng. Dit barn kan dermed bruge den samme seng fra nyfødt og helt op til 7 år.

For langt de fleste, kan det være en god investering at købe en seng, der kan ændres samtidigt med, at barnet vokser sig større. Måske skal der købes et par reservedele eller en anden madras, men du slipper for at skulle købe en helt ny seng, hver gang dit barn vokser sig ud af den du senest købte.