logo

Hjertvarm økologisk gård i midtjylland

Køer

Gennem venner havde vi hørt rygter om en utrolig hyggelig gård ved Viborg. Vores venner fortalte at det var et økologisk landbrug der bliver drevet af et sødt og hjertevarmt par. Vi går meget op i økologi og dyr, det er langtid siden jeg sidst har været på en gård – derfor kunne det være lidt sjovt at komme ud og hilse på et par køer.

 

Min familie og jeg kontaktede Rørkjær gård for at aftale et besøg på gården – dagen efter skulle vi på udflugt.

Vi blev modtaget med åbne arme og smil fra Solveig og Karsten som bor på gården og driver den dagligt. De viste os rundt og fortalte ivrigt om hvor meget de gør for at passe og pleje moder jord. De er 100% økologister og ved hvad de snakker om. De er passioneret og elsker at gå og fodre køerne. Vi fik som håbet lov til at klappe deres Hereford kvæg samt gå rundt med dem ude på marken.

 

Det viste sig også at de har deres egen økologiske gårdbutik. Sikke et udvalg de havde! Man kunne købe op til ¼ ko, dog havde vi ikke lige forberedt os på dette. Dog rydder vi fryseren til næste gang de har en slagtning. Vi købte lidt højreb og Culottesteg med hjem, sikke en oplevelse. Det var frisk og mørt kød og sikke et stort stykke vi fik.

 

Hele oplevelsen med Solveig og Karsten, Deres økologiske Hereford kvæg samt vores aftensmad lavet på lækkert hereford kød var en helt perfekt dag. Vi hyggede og følte os velkomne. Næste gang vi får tømt fryseren køber vi med garanti en kvart ko. Næste gang tager vi hele familien med på tur, da vi ønsker at støtte deres lille hyggelige gårdbutik med deres egne kvæg.