Hvad er det med kvinder og sko?

Hvad er det med kvinder og sko? Der er ingen tvivl om at de fleste kvinder bare elsker sko. Hvis du er kvinde kender du sikkert selv det med at du ser nogle sko, som du bare MÅ eje. Og hvis du er mand kan du måske nikke genkendende til et bugnende skoskab hos din bedre halvdel, men alligevel kan der altid lige proppes et par damesko mere ind. Hos nogle kvinder købes de smukke (højhælede) sko endda ofte uden at de bliver brugt efterfølgende. Den danske kvinde har i gennemsnit 25 par sko.

 

Ifølge en undersøgelse foretaget for Cosmopolitan tænker kvinder mere på shopping og sko end på sex. Sko betyder derfor rigtigt meget for kvinder generelt. Hele 96% af kvinder havde fortrudt at smide et par sko ud. Et skohyldefirma i England har også undersøgt kvinders forhold til sko og resultatet er overraskende.

 

92% husker første skokøb

Bemærkelsesværdigt er det at hele 92% af kvinderne huskede det par sko, som de selv købte første gang, mens mindre end to ud af tre kunne huske navnet på den person de kyssede første gang.

 

Det at købe sine egne sko for første gang er et skridt imod det at blive voksen, udtaler skodesigner Cecilie Toklum.

 

Hvad er det så, der gør sko så dragende for kvinder?

At kvinder er så optagede af sko skyldes blandt andet, at det giver dem en form for power ? især hvis man vælger de højhældede modeller. Høje hæle er mere intimiderende og viser en form for magt. Det er en måde for kvinder at gøre sig selv mere stærk og lækker på, da høje hæle gør dig mere attraktiv.

 

Uanset hvilken model du er til, så siger fodtøjet noget om dig. Fra de praktiske Ecco sko til Mange kvinder har et kæmpe udvalg af fodtøj, at vælge imellem. Der skal nemlig helst være et par til enhver lejlighed. Udvalget af sko til kvinder er da også overvældende.

 

Sko er nemlig ikke bare sko. Det siger noget om din identitet og ikke mindst dit humør. Med fodtøjet kan du lege og drømme og skabe forskellige udtryk lige fra det barnlige legende til det voksne, vovede og sexede.

 

Følelser og sko

Ifølge DR´s dokumentar ?kvinder, sko og passion? shopper kvinder også sko ud fra events og vigtige begivenheder. Kvinder kan godt lide at forkæle sig selv og derfor finder du både eksamenssko, jobsamtale-sko, firmafest-sko osv. osv. i skoskabet. Det vil sige, sko der er indkøbt til en speciel lejlighed eller fordi der er sket noget specielt i dit liv. Kvinder vil mange år frem forbinde netop disse sko med en bestemt begivenhed i deres liv og derfor indeholder sko også en del minder. Sko er forbundet med leg, drømme, frihed, kærlighed og sex