Hyggeweekend i Odense

Når man tænker på en hyggelig getaway er det nok sjældent, at ens første tanke falder på Odense, men faktisk er Odense er fuld af gode oplevelser, og der er noget for alle. Om du er en børnefamilie, kunstinteresseret eller elsker udendørsoplevelser, så er der noget der passer til dig!

En weekend i historiens tegn

Hvis du er en af dem der fyldes med nostalgisk glæde når du hører ordene: ?der var engang??, så er Odense et oplagt sted at besøge, for som mange nok er bekendt med, så er Odense fødestedet for en af Danmarks ? hvis ikke verdens, nok største eventyrforfattere, og dette har i den grad sat sit præg på byen! Selve H.C. Andersen museet indbyder sine gæster til et indblik ind i forfatterens liv, og man får et glimt af hvordan livet i Odense var for godt og vel 200 år siden.

Eventyret fortsætter

Hvis en tur på museum ikke lige er dig, eller hvis du bare ikke kan få nok af H.C. Andersens verden, så er en gåtur rundt omkring i Odense en god måde at få koblet af på, for Odense er fyldt med hyggelige gamle bindeværkshuse, og store flotte bygninger der ligner noget fra, ja, et eventyr.
Men det er ikke kun i bygningernes udseende den eventyrlige stemning er bevaret, men også i flere af Odenses smukke parker, hvor man nemt vil kunne sidde og nyde en medbragt frokost, eller spille en gang bold med gutterne.
En gåtur mellem de mange smukke huse er ikke kun hyggeligt, men de gamle bygninger gemmer på et væld af både små og store kunstgallerier, som bare venter på at blive opdaget! Om du er til moderne eller en mere klassisk type kunst så er der noget der passer til enhver smag, og hvis du er indstillet på at få en stykke odenseansk maleri eller billede med hjem, så vi du flere steder kunne gøre en god handel.

Brug for en pause?

Al den renden rundt gør selvfølgelig én sulten, og hvis du leder efter et godt spisested i Odense, så er der heldigvis nok at tage af. Der er rig mulighed for både en mør lækker bøf med et tilhørende glas rødvin, en saftig krydret steak, eller måske en let og frisk salat? Uanset hvad man er til så har Odense et væld af kulinariske perler, og dette gælder selvfølgelig ikke kun for eftermiddags og aftentimerne, men der er også mulighed for eksempelvis en lækker brunchbuffet til at starte dagen på, inden man begiver sig ud på en længere byvandring. så er det intet problem at finde et lækkert spisested i Odense.

Så hvis du trænger at komme på en rigtig afslappende get-away tur, så er Odense et godt bud, og et super godt alternativ til en dyr charterrejse