logo

Puslespil er Blevet Populære Blandt De Voksne

For mange er puslespil noget, man forbinder med børn: det er et stykke simpelt legetøj, og altså ikke noget for voksne mennesker. Kigger man på puslespillets sene historie, så bliver man da også bekræftet i dette: puslespil har mest af alt hørt til på børneværelset. Nu om dage skulle man måske tro, at puslespil er ved at være erstattet af mere avancerede spil på telefoner, tablets og computerskærme. Selv helt små børn kan finde ud af at spille simple mobilspil eller se videoer. Med mere underholdning at vælge imellem er det ikke så underligt, at der bliver købt færre puslespil til børn nu, end der gjorde for bare 20 år siden.

Men det samlede antal solgte puslespil er faktisk på vej op! Det sker som produkt af, at puslespil er begyndt at blive utroligt populære blandt de voksne. Denne bølge blev faktisk startet af producenterne af puslespil, som var begyndt at kunne mærke det nedadgående salg. Industrien havde i mange år forsøgt sig med nye innovationer og moderne billeder, men det var svært at konkurrere med alle de andre former for underholdning som børn har til rådighed i dag. Det var ganske enkelt ikke en kamp, de kunne vinde. Men en sund forretning med et godt produkt kan selvfølgeligt ikke bare sådan give op: så de begyndte at kigge sig rundt efter et andet marked. Nogle for hvem et puslespil ville være mere givende og interessant end de digitale alternativer. Det viste sig at være tilfældet blandt de moderne voksne mennesker.

Det var en stor satsning til at starte med: der var ingen sikkerhed for, at det ville virke. Men man begyndte at lave motiver der var henvendt til voksne mennesker, øgede antallet af puslebrikker og fandt andre kreative måder at arbejde med sværhedsgraden på. Det viste sig at være noget, der virkeligt blev værdsat!

Det er stressende at være voksen: hverdagen står på massevis af opgaver, bippende maskiner og konstante deadlines. Det sidste vi har brug for, når vi kommer hjem, er underholdning der også blinker og bipper. Vi har brug for noget vi kan fordybe os i, og måske endda fortabe os i. Noget hvor vores problemknusende hjerne fra arbejdet kan trappe ned, trin for trin, men uden at gå helt i koma. Noget der kombinerer det logiske med det kreative: en åbenbaring af et kunstværk igennem afslappet fokus. Det er lige præcis det, et puslespil til voksne kan byde på.

Det har vist sig at være et simpelt og gammelt værktøj, der på perfekt vis løser et kompliceret og moderne problem. Efterhånden som folks erfaringer med at lægge puslespil i deres fritid begyndte at sprede sig, steg salget af disse puslespil til voksne, og producenterne begyndte at tilbyde endnu flere muligheder.