Sådan Bliver du Afhængig af at Løse Opgaver

Mange af os drømmer om, at slippe lidt væk fra det hele. Tænk hvis man bare kunne ligge på en sandstrand et eller andet sted sydpå, slikke sol og ingen problemer have. Hvis man bare kunne slappe fuldstændigt af, og ikke behøv at bekymre sig om noget. Det er til dette paradis mange af os flygter, når hverdagen bliver ekstra hård. Vi lukker øjnene og forestiller os det. Op mod sommerferien begynder vi måske endda at kunne smage det. Vi glæder os til at tage på ferie, og håber at vi kan gøre drømmen til virkelighed.

Men nogle ting fungerer kun i drømme. Drømmen kan nemlig undgå de to elementer der gør, at det ikke kan passe ind i virkeligheden. For det første, så er drømmeverdenen langt mere simpel. Ting er mere forudsigelige og går ikke galt. Den virkelige verden er ikke noget paradis, så der vil helt naturligt opstå problemer. Ligger du for lang tid i solen vil du opleve, at du bliver solskoldet. Det vil sandsynligvis ikke være behageligt at ligge på sandet en hel dag ? og strandstole er generelt heller ikke særligt behagelige. Chancen for at du er alene på stranden, når du besøger en feriedestination, er også cirka lig nul. Så der vil med garanti være larm omkring dig, og konstante afbrydelser fra folk der ønsker at sælge dig solbriller eller massage.

Men den problem-fyldte virkelighed er faktisk ikke den største hindring for at nyde, at lave ingenting. Det er nemlig den menneskelige natur. Vi er fra naturens side skabt til, at være kreative problemløsere. Vi er med andre ord ikke designet til bare at slå hjernerne fra og lave ingenting. Det kan vi praktisk talt ikke ? ikke i længere tid ad gangen i hvert fald. Vi trives med at håndtere de problemer livet kaster efter os. Derfor kan drømmen ikke blive til virkelighed.

Hvis du derimod accepterer disse to stykker fakta, så kan du dog gøre dit reelle liv til mere af en drøm. Det gør du ved, at gøre dig selv afhængig af at løse opgaver. Vi er enige om, at verden er fyldt med problemer, og at du ikke kan undlade, at forsøge at løse problemerne. Hvorfor ikke acceptere dette, og så finde glæde i processen med problemløsning?

Den måde du rent praktisk gør det på er, ved at holde op med at sukke, når du møder en udfordring i løbet af dagen. De fleste føler en form for tristhed eller frustration, hvis de finder ud af, at de har behov for en bilrude reparation. Prøv at fange dig selv, og i stedet aktivt beslutte dig for at være taknemlig for, at du kan bryde din hjerne med et problem, der rent faktisk er relevant. Hvis du samtidig roser dig selv bagefter, når problemet er løst, så vil du hurtigt blive afhængig af at løse problemer. Livet er ikke nødvendigvis blevet simplere ? men det er blevet betydeligt sjovere!