Sådan Fortsætter Du Med Iværksætteri Når Du Møder Modstand

Når du først begynder at have med iværksætteri at gøre, er det som om du flyver afsted ? du suger ny information til dig, og føler dig ustoppelig. Det bliver aldrig ligeså let, som den indledende fase af, at sætte sig ind i iværksætteri. Selv om man starter ud med meget begrænset viden om iværksætteri, og har så meget nyt foran sig, så er de første ting man sætter sig ind i ganske interessante og forholdsvis lette at forstå. Kan du huske, hvor aktiv du var i et undersøge iværksætteri, da du først gik i gang med det?

Når man er ovre den initielle fase, begynder man at møde modstand i sit arbejde med iværksætteri, og det kan være utroligt demotiverende. Når man har grundforståelsen for iværksætteri, skal den pludseligt til at udfordres og nuanceres ? ting man troede man havde styr på viser sig pludseligt at have undtagelser, og det hele bliver pludseligt meget forvirrende. Du har i den initielle fase konkluderet, at man kan komme langt ved at stille sig selv spørgsmålet: hvad er disruption ? men nu hvor du går i dybden med det, så virker det pludseligt ikke så let og ligetil længere.

Vi har spurgt Mette Matthisen om, hvordan man holder modet oppe, når man møder modstand i sit arbejde med iværksætteri. Mette har haft med iværksætteri at gøre i længere tid end de fleste, og svarer gerne på spørgsmål. Mette har selv oplevet nem lette fase af at have med iværksætteri at gøre i starten, og hvor hårdt det er pludseligt at møde modstand. Mette har tre gode råd, når det kommer til at fortsætte med iværksætteri når du møder modstand.

  1. Når det kommer til iværksætteri er din tilgang utrolig vigtig. Du bestemmer selv hvilket lys, du ser udfordringerne i forbindelse med iværksætteri i. Nogle vælger at se på den modstand de møder i forbindelse med iværksætteri som noget irriterende eller de-motiverende, men reelt er det et tegn på, at du for alvor er ved at opnå en forståelse. Kan du kigge på modstanden som et tegn på, at du er på rette vej? Hvis du arbejder med modstand som en spændende udfordring frem for en stopklods, så kan du komme rigtigt langt indenfor iværksætteri.
  2. Spørg om hjælp, hvis der er noget indenfor iværksætteri du er i tvivl om. Der er mange der har med iværksætteri at gøre, og de kan ofte hjælpe dig igennem de udfordringer du møder på din vej. Folk der er mere erfarne i forhold til iværksætteri end du er, har ofte været i din situation, og kan fortælle dig hvordan de selv kom videre.
  3. Tag en pause fra iværksætteri, bare et par dage, og du kan vende tilbage til udfodringerne med fornyet energi. Ofte er vores største modstander, når vi har med iværksætteri at gøre, os selv. Hvis vi presser os selv for hårdt, så bliver vi faktisk dårligere i stand til at løse problemstillinger, og så er det vi sidder fast.