Sådan holder du varmen og ser stilfuld ud

Det kan være svært at føle sig smart i tøjet, når man har fire forskellige lag på og tykke frakker, men det kan lade sig gøre, hvis man tænker over sit valg af vintertøj. Her er et par tips til, hvordan man som mand kan være godt klædt selv i de kolde vintermåneder.

 

Jakken

Det første man ser er vinterjakken. Det er vigtigt, at den passer til vejret. Ofte tænker folk, at de blot køber den største skijakke, så de på den måde er dækket ind uanset hvad frostgraderne siger. Men en firkantet skijakke er upraktisk på en shoppingtur i almindeligt koldt dansk vejr, da man vil få hedeslag, hver gang man går ind i en ny butik. Derudover vil skijakken tage fokus fra resten af din påklædning. Vælg i stedet en mindre jakke, hvis det er til normalt brug i den kolde tid. Fx har Peak Perfomance et udvalg af jakker til hverdagsbrug, der kan fungere flere steder end på skiferie.

 

Halstørklædet

Der er ikke noget værre end at blive syg så husk halsen, der ofte er blottet i kulden, fordi mænd har svært ved at finde den rigtige måde at varme den på. Cyklister og løbere bruger ofte den praktiske halsedisse, men der er ingen grund til ikke at bruge halstørklædet strategisk i påklædningen, når det ikke er til sport. Der er mange muligheder, men et langt sort eller gråt halstørklæde, som køres rundt om halsen en gang eller to og ellers hænger ned over jakken, går næsten til det hele. De lange halstørklæder bliver en del af tøjet frem for et kort og tykt halstørklæde, som kun fylder i halsen. Derudover går det lange grå halstørklæde også til en habitjakke.

 

Hold ørerne varme

Ligesom med halstørklædet, så er der også flere måder at holde ørerne varme på. Der findes ørevarmere i fleece, som kun ses om øre og nakke, men langt de fleste går efter en hue. Hvis du ikke er til hovedbeklædning, så er ørevarmeren i fleece et godt alternativ, fordi den er forholdsvis diskret, men hvis du vil have noget, der ser godt ud samtidigt, så er en fed hue det perfekte valg. De findes som tynde og fint strækket eller tykke og grove huer. Her er det virkelig op til en selv, men man kan vælge at matche hue med halstørklæde, hvis det skal se gennemført ud.

 

Bukserne

Ved mindre der er snestorm eller ekstrem kulde, så er der faktisk ikke så meget andet at sige, end at et par jeans i god kvalitet fx fra Tiger of Sweden sagtens kan gøre tricket. Det vigtige er bare, at de er i et godt og slidstærkt materiale, og de passer til valget at jakke. Et par meget lavt siddende bukser er eksempelvis ikke ideelt til en kort jakke.