logo

Sådan Køber du Træmøbler af Høj Kvalitet

Træmøbler

Hvis du køber træmøbler, bør du være opmærksom på en række ting, så du får den bedst mulige kvalitet der er tilgængelig, indenfor dit budget.

Der er et par måder at fortælle om et møbel er godt eller ej. For det første, skal det helst være lavet af massivt træ, i stedet for at være lavet af finer. Det betyder nemlig, at det bliver et meget stærkere og mere holdbart møbel – hvilket naturligvis er noget, du vil have, når du betaler gode penge for dine møbler.

Den type træ, det er fremstillet af, vil også have betydning. Hårde træsorter anvendes ofte til møbler, fordi mange af dem er rigtigt stærke. Hårdt træ er eksempelvis valnød, kirsebær, eg og birk. Træet giver  også den overordnede farve, hvis en naturlig finish ønskes. Hvis du ikke er til det naturlige træ-udseende, kan træet males eller farves for at ændre farven. Hvis møblet er farvet, skal du sørge for, at farven er ens overalt, og at der ikke er fanget snavs eller bobler i malingen. Tjek også, at møblet er malet eller farvet på bagsiden og undersiden, da du ellers risikerer krympning eller hævelse.

Den eneste gang, det er acceptabelt at finde ridser eller lignende er, hvis du køber et møbel, der med vilje har disse for at give det karakter og udseendet af alder. De bør stadig se godt ud, og det kunstige ”slidt” skal være gjort med omhu.

Designet af møblerne er også meget vigtigt for det overordnede udseende. Et godt design skal skille sig ud på en måde, så det smukt for øjet – hvad end de har et rustikt eller moderne udseende. Et Hay bord er et godt eksempel herpå: det springer i øjnene, men passer samtidig godt ind i de fleste rum og stilarter

Ser lidt nærmere på møblet – djævlen ligger i detaljerne. Træarbejdet vil afsløre, hvor godt det er lavet. Et godt møbel er ikke blevet hæftet, og det vil ikke have nogen lim. Alt skal se ud til, at det er monteret godt. Uanset om du kigger efter Hay møbler eller ure fra Trendswatches.dk, gælder de samme grundlæggende principper: du er på jagt efter godt håndværk.

Kontroller desuden, at alle overflader er glatte – selv dem, der ikke normalt er synlige. Kontroller også, at alle bevægelige dele kører jævnt, og ikke hakker eller skaber unødig modstand. Se på møblet fra forskellige vinkler – det skal ikke have grimme ridser eller pletter.

Forskellige typer møbler har desuden også specifikke ting du bør kigge efter. Hvis du eksempelvis har kig på en kommode, skal du kigge efter, om der er et støvpanel mellem skufferne. Det vil hjælpe med at stoppe støv, men også give et stærkere møbel.

Møblerne skal naturligvis kunne stå fladt på gulvet, og de skal være robuste.