logo

Sæt Krydderi på Livet med Kendte Skuespillere

Har du nogensinde overvejet, hvor underligt det egentligt er, at vi mennesker bruger timevis foran fjernsynet på et se fiktive ting udspille sig? Når vi sidder og ser Ringenes Herre eller lignende, så lærer vi jo ikke rigtigt noget om den virkelige verden. I stedet bruger vi vores mentale ressourcer på at drømme os ind i et fiktivt univers. Vi lærer om drager og magi, om hobitter og elvere. Vi lytter til sprog der ikke bliver brugt i virkeligheden, og bryder vores hjerner med problemer, som vi aldrig vil komme til at stå overfor selv. Alt i alt er det jo et kæmpe spild af ressourcer, er det ikke? Altså hvis vi kigger sådan helt koldt og kynisk på det – hvordan kan det være rationelt at bruge sin tid og energi på noget der er helt og aldeles kunstigt?

Men disse fiktive universer kan faktisk bidrage med noget til vores virkelige liv, hvis vi aktivt gør en indsats. Grunden til vi elsker at se film og TV serier er nemlig, at de historier der fortælles der, er langt mere spændende, end de fleste menneskers liv er. Hvis din hverdag består af, at stå op når vækkeuret ringer, spise den samme kedelige havregrød som du har gjort resten af ugen, arbejde på dit ligegyldige job i 8 timer, og bare sådan helt generelt leve livet på autopilot… Så er det da ikke så underligt, at man søger hen til fjernsynet og alle dens eventyr!  Man kan da være ligeglad med, at historierne er fiktive – de slår stadig det virkelige liv man går og lever! Jeg tør vædde på, at du ikke så lige så meget TV da du gik på Efterskole – her var hver dag nemlig et rigtigt eventyr!

Men hvad hvis man kunne smelte de to verdener sammen? Jeg tør vædde på, at du har set både film og TV serier, hvor du identificerer dig nogenlunde kraftigt med en af karaktererne. Måske følte du dig lidt som Frodo i Ringenes Herre – eller måske følte du at du havde mere tilfælles med Gandalf? Det kan også være du føler dig som Ross i Venner, eller som Barney i How I Met Your Mother. Uanset hvad, så er der nogle af disse fiktive personer, som har nok tilfælles med dig til, at du føler du kan være dem et øjeblik, når du tænder fjernsynet.

Prøv at bringe disse fiktive karakterer ind i dit virkelige liv. En stor del af det, der gør fiktionen spændende, er nemlig personernes handlinger. Så hvis du gerne vil sætte lidt krydderi på dit eget liv, så lad deres handlinger skinne igennem. Mens du sidder på dit arbejde, og har fået en ny opgave fra chefen via email, så prøv at identificere dig med Frodo fra Ringenes Herre. Hvordan ville han tage imod en udfordring – en slags kald mod eventyr? Tillad dig selv at drømme lidt, at gøre hverdagen lidt mere spændende, og dig selv lidt mere helte-agtig.