Vin Bliver Bedre med Alderen ? Eller Gør Det?

Rosevin

At ælde vin. . En kunst og en videnskab. Med en lang historie. Som vin-elskere og kendere har haft i hundredevis af år.

Der. Ingen følelse. Der kan sammenlignes med. At omdanne en ung. Levende drink til en moden klassiker. Som du virkelig kan nyde.

Selvom man har planer om, at ælde en vin. Skal den holdes sund. Mens den. Ung. Det betyder, at den skal opbevares ordentligt i en vinkælder eller også i et køleskab. De komplekse kemiske reaktioner. Der involverer vins sukkerarter. Syrer og phenolforbindelser. Såsom tanniner; Kan ændre aroma. Farve. Mundfølelse og smag af vinen. Tilsammen skaber de en kompleks smag. Efterhånden som vinen ældes.

Vin har evnen til, at ældes. Og potentialet til, at forbedre sin kvalitet med alderen. Denne proces påvirkes af flere faktorer. Herunder druesorter. Vinen. Den anvendte form for vinavl. Regionen og selve fremstillingsprocessen. Hvor godt vin ældes. Kan også påvirkes af den måde vinen opbevares på. Efter den. Blevet tappet. Så vine skal opbevares korrekt. Under de helt rigtige forhold. Da det. Med til, at bestemme; Hvordan den reagerer på sit miljø. Og i sidste ende hvordan den ældes.

Her. Nogle tips til, at når du ønsker, at lade en vin ældes på bedst mulig vis.

 

  1. Vær kræsen med typen af vin

Det. Ikke alle typer af vin. Der kan ældes med succes. Det. åbenlyst. At du ikke bør gemme en Rosevin til langt efter dens udløbsdato. Men det. Heller ikke alle rødvine. Som du eksempelvis blot kan opbevare godt. Og, så få en god vin ud nogle år senere. Læs op på den vin; Du overvejer, at gøre det med. Og se om den. Egnet.

 

  1. Den korrekte temperatur og fugtighed

Varmeudsving. Og en for lav eller også for høj luftfugtighed. Kan fremskynde vinens forringelse og forårsage uønskede virkninger på vinen. Et køleskab der har en konstant fugtighed og temperatur skaber de optimale opbevaringsforhold.

For, at øge vinens potentiale for, at udvikle kompleksitet og mere aromatisk buket. Skal du generelt lade vinen ælde langsomt. I et relativt køligt miljø. lavere temperaturen er. Desto langsommere udvikler en vin sig. Ifølge vineksperter. Skal vin beregnet til aldring. Opbevares i et køligt område. Med en konstant temperatur omkring 13 ° C. Og op til, så høj en temperatur som 20 ° C. Også i aldrende vin bør du undgå ekstreme temperatursvingninger (som eksempelvis, at flytte en vin fra et varmt rum til et køligt køleskab). Da dette ville være skadeligt for vinen.

 

En passende mængde fugtighed skal også opretholdes; Da dette. Kritisk for, at forhindre. At korkproppen tørrer ud.

 

  1. Opbevar flaskerne med etiketten nedad

Dette forhindrer. At støv. Snavs og fugt sætter sig på etiketterne. Dermed kan du forhindre, at etiketterne på dine vine kommer til, at se sølle ud. Hvilket i høj grad går ud over oplevelsen og videresalgsværdien.