4 spørgsmål at stille sig selv inden og under Black Friday

Black

Black Friday er for mange en stressende og fortravlet dag, hvor man bliver belastet, påvirket og fortvivlet over de mange tilbud. Dette leder ofte til, at folk køber rigtig mange ting, fordi de tror, at der kan spares en masse penge. Men hvor mange penge sparer man, hvis man køber tre produkter, hvoraf man aldrig kommer til at bruge den ene af dem? Så er besparelsen sandsynligvis væk allerede.

 

Til Black Friday er der rigtig mange spørgsmål, man kan stille sig selv for at få købt de rette ting, og for at få en bedre oplevelse. Vi har samlet fem af disse, som forhåbentligt giver dig de rette redskaber til at tackle denne shoppingtradition, som for hvert år, der går, bliver mere og mere intens.

 

Hvad har jeg rent faktisk brug for?

Første skridt på vejen mod god udnyttelse Black Friday-tilbuddene er at spørge sig selv, hvad du rent faktisk har brug for at få købt. Hvis du mangler et nyt tæppe, en reol, et TV, eller noget helt fjerde, så gå efter dette ? og kun dette. At spørge sig selv om dette er første nøgle til ikke at foretage et overilet køb eller købe noget, du slet ikke har brug for.

 

Hvad er prisen normalt? Og hvordan er tilbuddene på produktet?

Ikke alle tilbud på Black Friday er lige vanvittige. Rent faktisk er ganske mange tilbud helt ordinære. Det kan virke overvældende og vildt, når enorme dele af sortimentet er nedsat ? også selvom det ikke er særlig meget i pris. Derfor er forudgående research på dine produkter vigtig ? det er nemlig ikke sikkert, at Black Friday tilbuddet er særlig godt. Med viden om de normale priser og de normale tilbud i produktkategorien vil du undgå at købe noget, som ikke var et særligt godt tilbud alligevel. Husk, at mange butikker kan få ting til at se bedre ud, end de i virkeligheden er.

 

Er produktet en tidligere model? Og er det godt nok?

Mange butikker udnytter Black Friday til at få tømt ud i lageret, så at sige. Det kan være guld for dig, fordi du kan få en 2015 eller 2016-model meget billigt ? men det kan også betyde, at du føler dig snydt, hvis du havde regnet med en helt ny model. Især på fjernsyn og lignende kan det være svært at kende forskel. Udforsk derfor grundigt, om det er den rette model, om den er god nok til dig, og om det overhovedet er et problem, hvis modellen er fra sidste eller forrige år.

 

Hvad er mine rettigheder?

Nogle butikker ændrer rettighederne ved Black Friday-tilbud i forhold til ordinære tilbud i løbet af året. Selvfølgelig har du altid din reklamationsret, men der kan ske ændringer ved fortrydelsesret og returret. Det er vigtigt at være opmærksom på, især hvis du køber med henblik på at give produktet i julegave. Er du i tvivl om forholdene, så kan det altid være en god idé at kontakte butikken eller læse betingelserne grundigt, hvis du finder det vigtigt at vide.