logo

Gå dig slank

gå dig slank

Der er rigtig mange danskere der drømmer om at tabe nogle kg på deres krop, både for udseendets skyld men også for sundhedens skyld, da livsstilssygdomme er noget af det vi er bedst til i et land som Danmark. De fleste ved godt, at der skal til er en ændring af livsstil, med bedre styr på deres kost og mere motion. De fleste vil gerne i gang med at motionere mere, men de fleste synes det er for hårdt at begynde at løbe – eller at styrketræne hvor ømheden ophobes i musklerne mange dage efter man har trænet. For dem, hvor motionen er det sværeste at komme i gang med, kan vi anbefale at begynde at gå.

Fordele ved at gå

For mange kan det være en fordel, at vælge at gå som motionsform, grundet at de kommer af sted hvis det ”bare” er en gåtur, hvor mod mange vælger at melde pas hvis det er en løbetur eller en tur i fitnesscentret. Det at gå, er en god måde at få dem der ikke er så gode til at få motioneret til at komme i gang med at motionere.

Starter man hårdt ud med at løbe eksempelvis, kan mange godt blive ramt af inflammerede skinneben, ømme hæle og meget trætte ben. Når man går længere ture, er mange af disse mindre overbelastningsskader er mere eller mindre elimineret når man går i stedet for at løbe – selvfølgelig kan man godt stadig få ømme ben ved at gå nogle lange ture, hvis man ikke er vant til det, men overhovedet ikke i samme grad som ved løbeture, er min erfaring.

Udstyr til gåture

Når du skal begynde med at motionere, ved at gå nogle lange ture, kan du bruge meget af det samme udstyr som du ville bruge til din løbeture.

Det er vigtigt med et par gode sko at gå i. Vi anbefaler at du finder et par gode løbesko, som du også ville kunne bruge til at løbe længere ture, da det sikrer at de også er gode at gå nogle længere ture i. Går du i den varme sommer, er det en god ide med noget svedabsorberende tøj, samt evt. at tage en holder med til en vanddunk, så du kan sikre dig hydreret gennem hele turen.

Gå for at tabe dig

Det at gå for at tabe sig, er en måde som så mange andre motion måder med det formål at forbrænde kalorier. Når man skal tabe sig er det vigtigt at være i et såkaldt kalorieunderskud, som er regnestykket med kalorier man indetager og kalorier man forbrænder, dette skal ligge under dit ligevægtsindtag, som er det indtag du forbliver i samme vægt ved. Gåture med kalorieforbrænding som mål, er med til at lette et vægttab da man forbrænder kalorier, ved at motionere, også selvom det går i et langsomt tempo som det at gå er, dertil er det vigtigt at du ikke indtager det ekstra kalorier som du forbrænder ved gåturene, da det i et vægttabs øjemed så er ligegyldigt med den ekstra motion, hvis du indtager den forbrændte mængde ekstra. Det bedste ville både være en kostomlægning til det sundere og lavere kalorier, samtidig med at man begynder at motionere, dette vil klart være den mest effektive metode til at komme over de overflødige kilo og få et noget pænere krop både udseendemæssigt men i særdeleshed også hvad angår at slippe for diverse livsstilsygdomme, som selvfølgelig er det overordnede mål med at sætte sådan en livsstilsændring i gang.

Følg et program

Har du ambitioner om at kunne gå længere og længere, og hele tiden udvikle kroppen i den positive retning, kan det være en god ide at følge et gåprogram som hele tiden tager lidt til sværhedsgrad. Der kan blive skruet på længde af gåturene, fart og hvor mange gange om ugen du får gået – for hver uge skal der skrues lidt op for en af delene, så der hele tiden bliver lagt lidt pres på og du udvikler din gåkapacitet.

Vi vil herfra sige held og lykke med at gå dig slank. Det er bare med at komme i gang, så man kan lære at elske den nye livsstil!