logo

Glem ikke den gode mødekultur

Hvorfor er den gode tone vigtig under et møde?

 

Dialogen under et møde kan variere meget og temperamentet kan være højt som lavt. Der findes mange forskellige møder og dialogen under, hvert møde afhænger ofte af, hvilket emne, som skal debatteres.  Nogle møder gå man indtil med åbne arme og andre møder vil man gerne have overstået. Det afhænger af situationen, hvilket slags møde det er. Det er derfor vigtigt, at man husker den gode tone under mødet og snakker pænt til de forskellige mødedeltagere. For at have et effektivt og produktivt møde, skal man huske at holde sine mødedeltagere ved godt mod. De deltagende medarbejder gider ikke, at blive talt ned til og de er interesseret i, at mødet bliver en ubehagelig oplevelse. Det kan være med til, at det næste møde bliver et dårligt møde og de deltagende er umotiveret til næste gang. Dialogen er derfor meget vigtig, når det kommer til, at holde mange møder. Når dialogen og den gode tone er på plads til mødet, kan man begynde, at fokusere på vigtigere ting under mødet. Der er nemlig flere faktorer, der spiller ind når man vil holde et godt møde. Det kan være helt basale ting som, hvordan er atmosfæren inde i lokalet.

Trænger der til, at blive luftet ud eller er lokalet alt for mørkt? –

 

Omgivelserne under effektiv møder kan være afgørende for, hvordan dit møde kommer til at forløbe. Små mørke og indelukkende lokaler påvirker ens humør og kan resultere i, at mødedeltagerne ikke kan fokusere eller synes det er ubehageligt, at være derinde. Nogle deltagere begynder, at miste fokus og vil gerne have mødet overstået i en fart. I stedet for, at gøre et møde til noget dårligt, vil det klart anbefales at gøre det ”hyggeligt og rart” at være til stede. Få noget lyst ind i mødelokalet og åben et vindue, så luften ikke er tæt og temperaturen ikke er for høj. Sørg for, at der er masser af vand, kaffe, Thé og snacks. Hvis det er et kunde møde, skal man sørge for at servicere kunden, så det er en god oplevelse at komme til møder hos den pågældende virksomhed. Det skaber også et godt image for din virksomhed og gør måske, at kunden vælge at handle hos netop jer. Det kunne f.eks. være, hvis du har et møde med en kunde ved middagstid, så ville det være et kanon træk, at byde på middag på virksomhedens regning, imens man fortsætter sit møde. Mad og vand under et møde, er godt til kroppen og gør at man kan holde fokus.

 

Der er mange møder, at forbedre sin mødekultur på og det kan være helt basale ting, som at lufte ud i lokalet. Stram op på mødekulturen og få større effektivitet og arbejdsglæde blandt dine medarbejdere. Det kan tage tid, at opbygge og vedligeholde en god mødekultur, men det er både tidsbesparende og stressreducerende når man har et fungerende møde. Det er derfor alles ansvar, at vedligeholde den gode mødekultur. Det er ikke kun mødeopretter, som skal stå for, at mødet bliver effektivt. Det er lige så meget de deltagende til mødet, der har til opgave at oprette fokus, samt deres motivation.