logo

Tips til Business Intelligence junglen

business-intelligence

Business Intelligence (BI) er smart og kan bringe alle dine data og tal i live gennem visualiseringer, statistikker og modeller. Det er disse data, som giver dig noget at vise frem, så ledelsen kan blive klogere og træffe bedre beslutninger, som kan gavne virksomheden.

Det kan dog være svært at vælge den rigtige type front-end til dit Business Intelligence projekt, da der er rigtig mange forskellige muligheder med et hav af features, værktøjer og egenskaber. Derfor handler det om grundig forberedelse, når du skal vælge den rigtige front-end til dit Business Intelligence projekt. Vi har har samlet nogle tips og råd til nogle forskellige overvejelser, du og din virksomhed bør gøre i processen.

 

Spørg jer selv:

 

Hvorfor skal vi have Business Intelligence?

Klarlæg virksomhedens kerneværdier, grundelementer og største udfordringer, og sammenhængen mellem dem. Klarlægningen vil hjælpe med at sikre, at projektet tager udgangspunkt i at finde svar på de spørgsmål, der er vigtige for forretningen og dens fremtid.

 

Hvem skal bruge værktøjet?

Husk på, at der er stor forskel på, hvem der skal sidde med værktøjet i hænderne, og hvad de skal bruge det til. Derfor er det meget vigtigt, at du tænker meget over hvem, der er brugerne af jeres nye Business Intelligence projekt. Der er stor forskel på, hvad de enkelte brugertyper har behov for, at værktøjet skal kunne. Er det en lille udvalg gruppe, som er superbrugere til IT og software eller er det den daglige slagsleder, som bare vil have et hurtigt overblik? Det vigtigt at påtænke alle brugere og deres krav ind i værktøjerne, således virksomheden ikke skal bruge mange timer på at undervise medarbejderne i BI projektet.

 

Hvad skal værktøjet kunne hjælper os med?

Et BI projekt kan rumme utrolig mange forskellige værktøjer, så det er vigtigt at vide præcist hvilke man skal bruge, og hvordan man vil benytte dem. Et BI projekt kan bruges til en del masse ting, eksempelvis salgsrapportering, analyser, statistikker og meget mere. Er du i tvivl om hvad dit Business Intelligence program skal indeholde, kan du altid kontakte Inspari, som er den førende konsulentvirksomhed inden for Business Intelligence og data-driven decision management.