logo

Planlæg en Hel Dag med Sjov og Ballade

Hvis du læste denne overskrift, og tænkte at denne artikel ville handle om hvordan du planlægger en sjov dag for dine børn, så må jeg nok skuffe dig. Eller måske overraske dig positivt. Artiklen har nemlig intet med dine, eller nogen som helst andres, børn at gøre. Den handler om dig og dit liv. Uanset hvor gamle vi bliver, har vi nemlig brug for at have det sjov – og vi har ret til det! Det eneste der har ændret sig fra da vi var børn er, at vi selv har ansvaret for at arrangere det, og at det kan være sværere at finde tid. Jeg vil dog mene, at det sidstnævnte blot er en dårlig undskyldning.

Det er ikke fordi jeg ikke anerkender, at folk kan have travlt og være stressede. Det er jeg skam også selv, og jeg ved hvor hårdt det kan være at holde alting i balance. Når jeg var færdig efter en lang dag på arbejdet, havde jeg ikke overskud til at finde på noget sjovt at lave. Jeg havde bare lyst til at slappe af, og så var det næsten lige meget om det var til en tilfældig film i fjernsynet eller noget bladren hen over de forskellige ting på Facebook. Det behøver ikke være sjovt, bare det var afslappende nok til at min hjerne kunne glemme arbejdet for en stund. Når det endelig blev weekend var der heller ikke meget overskud at finde: her havde jeg bare lyst til at sove længe og virkeligt lade op, så jeg var klar til at angribe den kommende arbejdsuge.

Men det viser sig, at vi faktisk har mere energi, end vi går og tror. Du har sikkert oplevet det, hvis en af dine venner har lavet et arrangement efter arbejde eller i weekenden. Fordi du ved du skal til det arrangement, og det ikke er noget du skal tage stilling til i øjeblikket, så er det pludseligt til at overskue. Ikke alene har du energien til at tage til arrangementet: nogle gange får du også mere energi, af at deltage. Pludseligt får du lyst til at udvide dit manchetknapper udvalg, eller købe en ny kjole. Det er utroligt så meget energi, motivation og inspiration man kan få af, at deltage i et sjovt og hyggeligt socialt arrangement.

Det gik op for mig, at mit arbejde drænede min motivation og min viljestyrke til at finde på sjove aktiviteter, men at jeg havde rigeligt med energi til at udføre dem – specielt fordi de faktisk giver mere energi end de tager. Det eneste der skulle til var altså, at jeg planlagde tingene på forhånd, så jeg ikke behøver tage stilling efter en lang arbejdsdag. Så hvad søndag blev til min ”sjov dag”: hvis jeg ikke havde lavet nogle planer, skulle jeg planlægge hvad jeg skulle lave næste søndag. Havde jeg allerede planer, så udførte jeg dem, og brugte den fornyede energi fra den sjove dag til, at planlægge den næste sjove dag.